Fiskarlaget Nyheter

09.10.2019 10:30
Fiskerlaget Sør til Aalborg
DanFish-messa
Fiskerlaget Sør til Aalborg
Fra messeområdet
FOTO: DanFish International

I dag starter fiskerimessa DanFish i Aalborg, og tradisjon tro deltar en større delegasjon fra Fiskerlaget Sør.

Fiskerimessa åpnet i dag og varer til og med fredag 11. oktober. 

Styreleder Alf Erik Ulland ser frem til både sosialt og faglig påfyll i Danmark. 


– Det yrer av liv på messeområdet og i hele byen under DanFish. Vi møter våre svenske og danske kollegaer fra ”blåmyra” i Skagerrak og Nordsjøen, og får satt "ansikt" til fartøynavnene vi ser på AIS-en hver dag. Mange av våre reisende har også med familie, så dette er vel så mye et sosialt som faglig arrangement, sier styreleder Alf Erik Ulland. 

DanFish International har 400 utstillere fra 30 land, og 14000 besøkende fra 50 land, og er slik en av de mest betydningsfulle utstyrsmessene for fiskerinæringen. 


– Her får vi se det siste av teknologi, utstyr og service til fiskeflåten fra norske, danske og internasjonale leverandører. Flåten i Sør-Norge er i imponerende fornyelse for tiden, og vi vet at flere av våre medlemmer benytter anledningen til å drøfte muligheter for oppgraderinger av sine fartøy eller til og med nybygg på denne fiskerimessa, sier daglig leder i FIskerlaget Sør, Erlend Grimsrud. 


Torsdag skal Fiskerlaget Sør skal møte våre nordiske søster-organisasjoner, Danmarks Fiskeriforening og Sverige Fiskares Producent Organisasjon, til drøfting om situasjonen for torskebestanden i Skagerrak og mulige ekstraordinære bevaringstiltak i fiskeriene i 2020.


Styremedlemmer og daglig leder står på stand C202 med Havtrygd fredag 11. Oktober kl. 10–14, for å få innspill og diskutere saker med medlemmer og andre interesserte.


Lørdag 12. oktober samles styret til behandling av ”kvotemeldingen” og andre aktuelle saker.