Fiskarlaget Nyheter

08.08.2018 11:55
Sjømat synlig i Arendal
Arendalsuka 2018
Sjømat synlig i Arendal
Kjell Ingebrigtsen ombord i Nesejenta under Arendalsuka 2017
Foto: Jan-Erik Indrestrand

Norsk sjømatnæring blir godt synlig når Arendal den neste uken er landets største politiske møteplass. I dagene 13.-18. august er Arendalsuka tettpakket med politikk, næringsliv og organisasjonsliv.

Arendalsuka er et uavhengig initiativ startet for å bidra til politisk debatt i det offentlige rom og ble første gang gjennomført i 2012.

-Vår målsetning er å være tilstede på vegne av medlemmer og næring og bidra til å oppfylle Arendalsukas mål og visjon som møteplass for både debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid, sier leder Kjell Ingebrigtsen i Norges Fiskarlag.

Bred deltagelse

Fiskarlaget vil sammen med sjømatrådet, salgslagene og andre organisasjoner i næringen være tilstede for å synliggjøre næringen under Arendalsuka.

-Vi ønsker velkommen til de ulike næringsorienterte arrangementer under uka og minner om at alle arrangementer som inngår i Arendalsukas program er åpne for alle og gratis å delta på, sier lederen i Fiskarlaget.

Program

Nedenfor gjengir vi noen sentrale næringsarrangement under uka, samt link til Arendalsukas komplette program.

Organisasjonene i sjømatnæringen har i et samarbeid med Sjømatrådet utarbeidet et eget program. Sjømatnæringen og har inngått et samarbeid med Dagens Næringsliv om DN-teltet som arena for tre debatter med fokus på sjømat:

  • Tirsdag 14.08.2018, klokken 12.15: Sjømat er trendy – så hvorfor faller konsumet?
  • Onsdag 15.08.2018, klokken 15.30: Den norske sjømatnæringen forer verden og «gir lys i husan» langs hele kysten. Men hvor viktig er det egentlig for Norge?
  • Torsdag 16.08.2018, klokken 09.15: Fra sydvest til digital høyteknologifest. Slik blir fremtidens sjømatnæring.

Om du ikke har mulighet til å være tilstede under Arendalsuka, vil du finne debattene på www.seafood.no i etterkant. 

De tre debattene ledes av Andreas Wahl og mer informasjon om debattene i DNs telt finner du hos Norges sjømatråd (ekstern link).

Foreningen Norsk Villfisk (tidl. Fiskesalgslagenes Samarbeidsråd) inviterer til sjømatfest 15. august i Arendal. Temaet for arrangementet er «Sjømat til folket! Hvordan får vi nordmenn til å spise mer fisk?»

Norsk Villfisk lover spennende samtaler, gode historier og deilig sjømat. Jørn Hoel og Per Sandberg skal vise frem kokkekunster – og ikke minst: Sammen skal de fremføre en rykende fersk villfisklåt! 

Tid og sted: 15. august, klokken 18:00 - 21:00 Clarion Hotell Tyholmen, Arendal.

Se Norges sildesalgslags nettside (ekstern link) for mer informasjon

 

Pelagisk forening inviterer til «Sildefest, fiskeskrøner, Bjarne Brøndbo og litt politikk på Norges mest høyteknologiske fiskebåt!» 

Lars Peder Brekk og Thorild Widvey er invitert for å fortelle sine beste fiskehistorier fra deres tid i Fiskeridepartementet. Fiskeriminister Per Sandberg skal vise hvordan fisken skal berge velferdsstaten, og fiskerne selv vil naturligvis også ha et ord med i laget, skriver Pelagisk forening i en omtale av arrangementet som holdes om bord i «Brennholm» ved Langbryggen 19 i havna.

Tid og sted: Onsdag 15. august kl 14:00 - 15:30 om bord i «Brennholm».