Fiskarlaget Nyheter

04.07.2018 08:10
Lag sommer-torsk!
Kjell i kokebok
Lag sommer-torsk!
Enkel, kjapp og nydelig sommermat, sier Kjell Ingebrigtsen.
Foto: Jan-Erik Indrestrand

– Dette er en av mine favorittretter som jeg nå har delt med leserne i en kokebok. Det forteller Fiskarlagsleder Kjell Ingebrigtsen. Hovedinnhold i retten er torsk. Resten har italiensk opphav.

Det var i fjor høst Kjell Ingebrigtsen ble invitert av DNV GL til å bidra med en matrett i deres sjette utgave av selskapets kokebok. DNV GL har invitert kunder og forbindelser over hele verden til å bidra, og årets boktittel er VEKST (Grow), inspirert av FNs bærekraftmål (SDG’s).

DNV GLs motivasjon for årets prosjekt er å skape en kokebok som inspirerer både på kjøkkenet og med engasjement utover dette. Kokeboken ble presentert ved Global Food Safety Initiative Conference 2018 i Tokyo, Japan.

– Jeg fremhever i mitt bidrag FNs bærekraftsmål nummer 12 og 14, som handler om å ta vare på livet i havet og forvalte ressursene på en god måte.

Torsk i sentrum

– Norge er for mange utlendinger torsk. Jeg ønsket derfor å bidra med en internasjonal vri, og dette er både en relativt enkel rett samtidig som den ikke tar mye tid å lage, forklarer Fiskarlagslederen.

Torsk med fettuccine er ganske enkelt en torskefilet med pastabånd som fanger opp den smakfulle sausen i retten.

– Jeg håper mange får lyst til å prøve denne retten og vil ønske lykke til med kokkeleringen.

Samtidig ønsker jeg alle medlemmer og forbindelser en riktig god sommer!

For å lage Kjells sommerkreasjon av torsk og pastabånd trenger du:

  • 4–6 torskestykker, gjerne med skinn
  • 500 gram båndspagetti (fettuccine)
  • 150 gram baconterninger
  • 100 gram crème fraîche
  • 3 ss sennep
  • 1 glass hvitvin/eplejuice
  • 1 sjalottløk
  • ¼ gressløk
  • 30 ml olivenolje
  • 10 gram salt

Slik gjør du det:

Stek baconterningene og legg dem deretter på en tallerken.

Snitt og stek sjalottløken i en stekepanne med litt av olivenoljen på, sammen med litt salt.

Ha deretter på vin/eplejuice og kok vesken inn til pannen er nesten tørr.

Ha i sennep og  crème fraîche og småkok i fem minutter.

Bruk en ren stekepanne, ha på olivenolje og stek torskefiletene i tre minutter på hver side. Smak til med salt og pepper.

Bland pasta og den varme sausen og la det stå et minutts tid slik at også pastaen blir varm.

Anrett deretter og strø på gressløk.

Buon appetito!