Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
22.01.2014

Ikke for enhver pris

Fiskarlaget om en mulig makrellavta

-Norges Fiskarlag mener Norge må vise fasthet i makrellforhandlingene som onsdag skal fortsette i London. Dette sier leder Kjell Ingebrigtsen. Norges Fiskarlag ber Norge søke en løsning, men ikke for enhver pris.

En løsning må innebære et resultat som norsk fiskerinæring er tjent med og som sikrer de nasjonale ressursene på et forsvarlig og rettmessig nivå.

-Island og Færøyene har til nå vist stor uansvarlighet i denne prosessen og heller ikke vist tilstrekkelig forhandlingsvilje.
Norske fiskeres tålmodighet og smertegrense har nå over lang tid blitt utfordret av Island og Færøyenes ensidige fastsettelse av kvoter, sier Kjell Ingebrigtsen.

-Dersom vi ikke klarer å få til en omforent avtale om makrellressursen mener vi Norge må vurdere å gjøe egne nasjonale tiltak for å sikre at våre interesser og rettigheter blir ivaretatt.

Makrellforhandlingene mellom EU, Island, Færøyene og Norge ble sist fredag avsluttet i London uten enighet. Det har i flere år vært utfordringer i makrellforhandlingene som følge av krav fra Island og Færøyene.