Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
21.04.2015

Hvem er Årets kvalitetsfisker?

Råfisklagets pris

Norges Råfisklag gjentar sin oppfordring om å foreslå kandidater til «Årets kvalitetsfisker». 13 fiskere har til nå mottatt prisen.

Det er 12. gangen Råfisklaget løfter frem en fisker for godt kvalitetsarbeid. Noen år har prisen vært delt, og totalt har altså 13 fiskere mottatt prisen.

Markedssjef Lise Mangseth i Råfisklaget sier det i hvert fiskevær finnes i alle fall én fisker som leverer kvalitet langt ut over det som er forventet og langt ut over det de andre gjør.

-Vi vet at fisken fra disse fiskerne er grunnlaget for blankpakket kvalitetsleveranser til markedet, til feilfrie fileter og til produktutvikling. Vi vet at noen av disse taper totalt volum når de fisker forsiktig, fremhever Mangseth.

Hun ber nå om hjelp til å løfte frem disse fiskerne slik at de ikke gir seg, men fortsetter sitt ufortrødne arbeid.

Innspill på Lofotfishing

Markedssjefen i Norges Råfisklag forteller at de fikk mange kommentarer om prisen under fiskerimessa i Kabelvåg sist helg:

  • «De kan bare legge ned hele prisen. NN har fått den og de er de beste!» – fiskekjøper som setter pris på sin leverandør
  • «Se på bildet av denne fisken her på mobilen min! Har du sett så fin fisk? Dette må være Årets kvalitetsfisker!» – imponert fiskekjøper
  • «Den statuetten er min!» – fisker med et klart mål

Lise Mangseth opplyser at Råfisklaget alt har fått inn gode forslag. Hun ber om flere innspill.

Årets kvalitetsfisker presenteres under Råfisklagets årsmøte 20. mai.

Se mer om prisen, med tidligere vinnere, kriteriene og kontaktinfo.