Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
14.08.2017

Heder til ung fisker

Skalldyrfestivalen

Ruben B. Nilsen fra Hidra er kåret til «Årets unge fisker» under Skalldyrfestivalen i Mandal. Det var Skalldyrfestivalen og Fiskerlaget Sør som fredag delte ut prisen.

Ordfører i Mandal, Alf Erik Andersen delte fredag 11. august ut prisen, som er en ny markering under Skalldyrfestivalen. Hensikten er å hedre ungdom som har markert seg positivt i fiskerimiljøet. Lokale fiskarlag og fiskemottak i Agder-fylkene har nominert kandidater og årets vinner ble 21 år gamle Ruben Bjørn Nilsen fra Hidra i Flekkefjord.

Juryens begrunnelse

«Årets unge fisker har motbevist oppfatningen om at det er umulig for ungdom å komme inn i Fiskerinæringa og stå på egne bein. Gjennom skolegang, stort pågangsmot, hardt arbeid og gode råd fra kollegaer har han etablert sin egen lønnsomme virksomhet i sitt flotte fiskefartøy «Hidraskjær». Fangsten er svært viktig for det lokale fiskemottaket og skaper verdier for hele lokalsamfunnet. Årets unge fisker kombinerer rekefiske med fiske etter leppefisk og hummer i sesong.

Fiskerlaget Sør mener årets unge fisker representerer den typiske Sørlandsfisker på en svært god måte og er et sterkt forbilde for ungdom som vil skape verdier gjennom bærekraftig høsting av havets ressurser.

Fiskerlaget Sør gleder oss til å følge med på sjøveien videre og setter stor pris på ditt positive bidrag til Fiskerimiljøet på Sørlandet!»

Det har i lengre tid vært liten interesse for karriere i fiskerinæringa blant ungdom, men denne trenden har tydeligvis snudd.

-Vi er nå så heldige at vi kunne velge blant mange gode kandidater til denne prisen, men Ruben skiller seg særlig ut og han fortjener en oppmerksomhet for sin innsats. Jeg kjenner Ruben som en kunnskapsrik ung mann og at han nå står på egne bein i et flott fiskefartøy som 21-åring er veldig imponerende. Han var også delegat til Fiskerlaget Sør sitt årsmøte og jeg håper han vil engasjere seg videre i organisasjonen vår. Det sier August Fjeldskår, leder i Fiskerlaget Sør

-Vi syntes dette er veldig gøy og håper det blir en tradisjon Skalldyrfestivalen kan ha i mange år fremover. Det er et viktig og tungt yrke som fortjener mer oppmerksomhet. Ikke minst er det et yrke som gjør det mulig for oss å arrangere Skalldyrfestivalen for 29. gang, sier Jan Rune «Jallis» Eriksen, skalldyrgeneral i Skalldyrfestivalen.

Kontakt:

  • Ruben B. Nilsen: tlf: 99 40 75 25
  • Fiskerlaget Sør: August Fjeldskår: tlf: 91 62 98 89