Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
02.05.2018

#havetfrittforplast

Sjømatnæringen rydder

Over halvparten av nordmenn sier de bruker mindre plast enn før, viser en spørreundersøkelse gjort på oppdrag fra sjømatnæringen.

Denne uka gjennomføres det strandrydding langs hele norskekysten. Det store engasjementet viser at stadig flere er opptatt av å gjøre noe konkret med plast- og avfallsproblemet. Også i sjømatnæringen er mange fiskere og sjømatbedrifter i sving for å samle inn plast og annet avfall.

– Vi lever av havet. For oss er det en forutsetning at havet er reint. Derfor stiller vi opp med mannskap, båter og engasjement for å rydde kysten fri for plast og søppel, sier informasjonsleder i Fiskebåt, Odd Kristian Dahle.

Mer engasjert

En spørreundersøkelse gjennomført av Kantar TNS bekrefter at nordmenn er mer engasjert nå enn tidligere, og sier de bruker mindre plastprodukter, i mindre grad velger plastemballasje og oftere bruker handlelegg og gjenbruksposer når de handler i butikken.

Det økende engasjementet og handlekraften, er gledelig også for sjømatnæringen. De rike havressursene Norge rår over blir stadig viktigere for landet. Forutsetningen er at vi tar vare på miljøet.

Hele kysten

Under strandryddingsuka fra 1. – 6 mai ønsker sjømatnæringen å engasjere folk langs kysten. I samarbeid med Hold Norge Rent, stiller næringen opp økonomisk, bistår med båter som kan samle sammen søppel eller rydder selv strender fri for plast og søppel.

Etter at dugnadsarbeidet er gjort, blir det på en rekke steder sosiale sammenkomster med samvær og servering. Sjekk hvor du kan ta kontakt med selskap, rederi eller andre som engasjerer seg for et plastfritt hav på vedlagt liste.

Sjømatnæringen

Bak initiativet står Norges Sjømatråd, Sjømat Norge, Norges Fiskarlag, Norske Sjømatbedrifters Landsforening, Fiskebåt, FHF, SUROFI, Norges Råfisklag, Norsk Industri og Norges Sildesalgslag.

NB! Bli med sjømatnæringen og rydd i ditt nabolag. Husk å melde inn hvor og når du rydder på nettsiden holdnorgerent.no

 

For nærmere informasjon:
Informasjonsleder i Fiskebåt, Odd Kristian Dahle
Tlf. 906 15 658
odd-kristian@fiskebat.no