Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
30.03.2014

Gir viktig kontakt

Lederen på Lofotfiske

Det er flere tiår siden lederen i Norges Fiskarlag sist var på aktivt fiske mens vedkommende satt som leder. Kjell Ingebrigtsen har vært klar på at han som leder også ønsker å være der medlemmene er.

Nå er årets Lofotfiske avsluttet, for hans del.

Kjell Ingebrigtsen har lang erfaring fra vinterfiske. Bodøfiskeren, som opprinnelig kommer fra Fugløya sø for fylkeshovedstaden, har vært fisker hele livet og Lofotfiske er en del av livssyklusen hans.

Denne sesongen har han deltatt i skreifisket siden 9. mars, bare avbrutt av en representasjonstur til fiskerimessen i Murmansk. I Russland deltok han sammen med kolleger i Fiskarlaget i en rekke møter og samlinger med de samarbeidende organisasjonene i Nordvest-Russland.

Vel tilbake i Henningsvær har han frem til og med 1. april tatt om lag 56 tonn av en totalkvote på nær 61 000 kilo torsk, sammen med Pål Kevin H. Didriksen som har vært med som mannskap.

De to har hatt tre garnlenker om bord i sjarken «Fugløyfisk», men har den siste uken bare brukt en eller to av lenkene. Med drøyt 20 og 30 garn i hvert sett har det gitt fra 2 000 til om lag 6 000 kilo den sist uken i mars.

-Vi er litt redd for å få for mye fisk. Det må tenkes på kvaliteten på fisken. At vi skal klare å få den om bord, sløye og kunne levere i løpet av timene vi har til rådighet, gliser en fornøyd Fiskarlagsleder.

Da bildet til denne saken ble tatt var han nettopp i gang med garnlenke nummer to. Totalt ble det 4 400 kilo sløyd fisk i tillegg til nesten seks full tønner med rogn og lever denne dagen.

-Det er en uvurderlig anledning for meg som leder i Fiskarlaget å ta «fri» fra kontordelen av lederfunksjonen og få kaipraten og kontakten med gamle kjente og både medlemmer og andre fiskere, forteller han.

Ingebrigtsen mener han kan arbeide enda bedre for medlemmenes interesser når han som delaktig i sesongfiskeriene får føstehånds kontakt med fiskerne og med hvilke saker og tema som røer seg.

-Jeg føler meg privilegert i rollen som fiskernes fremste tillitsmann når jeg samtidig kan få fortsette å dele utfordringer og erfaringer sammen med mine yrkesbrødre på havet, sier Kjell Ingebrigtsen.

Han var i helga IKKE deltager i VM i skreifiske som ble holdt i Svolvær.

-Når man er skreifisker av yrke er armene såpass lange ved slutten av uka at det ikke frister noe særlig å bruke lødagen til å lete etter rugger på 25-30 kilo med en havfiskestang, avslutter Fiskarlagslederen.