Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
08.12.2022

Generalen i «podden»

Podkastepisode 3

Fiskeripolitikk med generalsekretær Sverre Johansen – er essensen i vår tredje utgave av podkasten  «Jeg kan ingenting om fisk». Lytt og lær med oss og sammen med generalsekretæren. Det blir også en direkterapport fra havet.

I denne episoden er det sjefen sjøl, generalsekretær i Norges Fiskarlag, Sverre Johansen som er gjest.

Enten du kan mye eller lite om fiskeripolitikk, så ønsker vi velkommen til 40 minutter om havressursloven, vilkårene for fiskerne, kvotesystemer og utvikling av kystsamfunnene. For å nevne noe. 

I tillegg til Fiskarlagets administrative toppleder, blir det denne gangen også direkterapport fra Bjørn-Hugo Bendiksen som er fisker i Nordland. Han kommer fra Lofoten, har en fiskebåt på 73 fot (eller 22 og en halv meter, hvis du ikke er helt stødig på fot) og mannskapet teller seks personer!

Marit og Hanna

Våre to programledere Marit Hiim Haugseth og Hanna Bakke-Jensen vil fremdeles lære mer om fiskeri.

Marit har politisk bakgrunn, men har aldri vært «inne i puddingen» hva angår fiskeripolitikk. Kanskje fordi hun er fra jordbruksbygda Lier, hvor det er flere epler enn gyteklare fisk å forholde seg til.

Hanna kommer fra «fiskerihovedstaden» Båtsfjord, og er sånn sett i større grad forpliktet til både å kunne og mene noe om fiskeripolitikk.

Men det er først etter at de begynte å jobbe i Norges Fiskarlag de for alvor har begynt å interessere seg for fiskeripolitikk.

Respons?

Hør podkasten «Jeg kan ingenting om fisk» der du laster ned ditt innhold.

Har du innspill? Ris eller ros?

Send oss gjerne tilbakemeldinger på podkast@fiskarlaget.no.