Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
27.04.2017

Fronter strandrydding

Meld deg på!

Norges Fiskarlag er en av deltagerne under åpningsarrangement for Nordisk strandryddedag 2017. – Vi oppfordrer alle til å melde seg på årets strandryddeaksjon, sier leder Kjell Ingebrigtsen. Den offisielle strandryddedagen er i år 6. mai

Det er Hold Norge Rent som i et samarbeid med Norsk Maritimt Museum, Nordisk ministerråd, Klima- og miljødepartementet og Skjærgårdstjenesten inviterer til åpningen av Nordisk strandryddedag 2017.

Åpningsmarkeringen holdes sammen med nordiske søsterorganisasjoner av Hold Norge rent ved Norsk Maritimt Museum i Oslo tirsdag 2. mai kl. 12.15.

Bred deltagelse

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen er en av deltagerne under arrangementet. 

-Jeg deltar også for å vise at vi som organisasjon er med på å synliggjøre vårt ansvar og positive medvirkning i å ta ansvar for hav og miljø. Det sier Fiskarlagsleder Kjell Ingebrigtsen.

-Du kan delta

Ingebrigtsen oppfordrer samtidig både lokallag og enkeltmedlemmer i Fiskarlaget til å gå sammen og registrere deltagelse i Hold Norge rents nasjonale strandryddeaksjon.

-Jeg har over flere år deltatt i strandryddeaksjonen i mine hjemtrakter ved Bodø og det oppleves som meningsfullt og viktig å gjøre en slik innsats sammen i lokalmiljøet.

Mer info

Den offisielle strandryddedagen er i år lørdag 6. mai. Det er fullt mulig å selv bestemme når det skal ryddes. Se mer informasjon hos Hold Norge Rent og meld din aksjon på her: Påmeldingslink for strandrydding

Se mer informasjon:

Aktiv på flere fronter

Fiskarlaget arbeider bredt med temaet og blant annet har vi i vår samarbeidet om en informasjonsbrosjyre om regelverk og tips om avfallshåndtering som gikk ut til alle fiskere i Lofoten. Brosjyren be distribuert som innstikk i «Kyst og Fjord».

Les oppslaget med omtalen av og link til brosjyren som gir en kortfattet og oversiktlig informasjon med statistikk og fakta om søppel, avfall og miljøhåndtering. Informasjonsbrosjyren «Havets helter – lovverk, tips og råd for deg som fisker» er laget i et samarbeid mellom Clean Up Lofoten/Lofoten Avfallsselskap (AS) og Norges Fiskarlag.