Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
15.08.2018

Fisk ga stinn brakke

Fiskefest i Arendal

Det er i ettermiddag smekk fullt om bord i ringnotfartøyet «Brennholm» der det arrangeres Sildefest og debatt. Den nye fiskeriministeren rakk en omvisning før debatten, og underholdningen som Bjarne Brøndbo står for.

En stolt skipper og reder Lars Einar Sandtorv viste Harald Tom Nesvik rundt på «Brennholm» i minuttene før debatten startet.

Det var lang kø på Langbryggen i Arendal da folk fikk begynne å komme opp landgangen. Pelagisk Forening har fått med seg en rekke kjente politikere til «Sildefest» med fiskeskrøner og debatt om bord i flaggskipet «Brennholm».

 data-src=

Sammen med fiskeriministeren deltar blant andre en av hans forgjengere Lars Peder Brekk i debatten. Også Thorild Widvey er med. Hun har også en fortid i Fiskeridepartementet, som statssekretær.

LEgg forøvrig merke til slepet av ekspedisjonnsskipet til Amundsen «Maud» i bakgrunnen i bildet. Slepet kom i ettermiddag inn til Arendal og er nå fortøyd sammen med en del av de yngre eldre skipene som ligger til kai ved Pollen.

Lars Einar Sandtorv sier det er en enorm interesse fra folk flest i Arendal for å komme ombord i det topp moderne ringnotfartøyet. Mange av de besøkende uttrykker overraskelse og forundring over både teknologi og standard om bord i fartøyet.

En av de besøkende var Fiskarlagets leder Kjell Ingebrigtsen som også fikk prøvesitte sjefsstolen ombord.

 data-src=

-Ekstra spesielt er det jo for oss å få en fersk fiskeriminister om bord, og selvfølgelig måtte vi få signert besøksprotokollen av ministeren, sier Sandtorv.

Han hadde rett før ministeren besøk av DDE-kjendis Bjarne Brøndbo og det måtte også foreviges.

 data-src=