11.07.2023

Vil vi egentlig spise mer sjømat?

Norge har levd av sjømat i tusenvis av år. Likevel går det mye i Pizza Grandiosa og fredagstaco. Hvorfor spiser nordmenn stadig mindre sjømat, spør vi. Og du er invitert til å følge oss onsdag 16. august i Arendal.

Norge har satt klippfisk på kartet i hele Sør-Amerika.
I Japan står folk i kø når årets makrell kommer sjøveien fra Norge.
I Italia hyller en hel by tørrfisken fra nord.
Folk over hele verden spiser sushi fra vår kystlinje, mens her hjemme jubler vi for Pizza Grandiosa og fredagstacoen!

  • Hvorfor spiser nordmenn stadig mindre sjømat?
  • Hvorfor er sjømat mindre spennende på middagsbordet her i landet?
  • Hva kan myndighetene gjøre for å få folk til å spise mer sjømat?
  • Hva kan sjømatnæringen gjøre?
  • Og hvordan stiller dagligvarekjedene seg?

Velkommen til en spennende debatt med politikere, forskere, verdenskjente kokker og ikke minst smakebiter fra havet.

Arrangør er sjømatorganisasjonene Sjømat Norge, Fiskebåt, Norges Fiskarlag, Norsk Villfisk, Norges Råfisklag, Sildelaget og Pelagisk Forening

Tid: Onsdag 16/8 2023 15:45 – 18:45
Sted: No1 Sportsbar i Pollen i Arendal

Arrangementet streames også.

Se oversikten til Arendalsuka , med info om hvor i Pollen du møter oss