16.08.2023

Direkte fra Arendal

16;30-18:00

Se sjømatnæringens direktesending fra Arendalsuka onsdag ettermiddag. Tema: Vil vi egentlig spise mer sjømat?

No1. Sportsbar er arena når sjømatnæringen onsdag inviterer til 90 minutters prat, diskusjon og utfordringer om sjømat under Arendalsuka.

Sjømatnæringen har gått sammen om et arrangement der vi stiller spørsmålene om sjømatens rolle på norske bord.

  • Hvorfor spiser nordmenn stadig mindre sjømat?
  • Hvorfor er sjømat mindre spennende på middagsbordet her i landet?
  • Hva kan myndighetene gjøre for å få folk til å spise mer sjømat?
  • Hva kan sjømatnæringen gjøre?
  • Og hvordan stiller dagligvarekjedene seg?

Spørsmålene stilles i en kontekst der vi vet at Norge har levd av sjømat i tusenvis av år.
Samtidig vet vi at klippfisk er satt på kartet i hele Sør-Amerika. I Japan står folk i kø når årets makrell kommer sjøveien fra Norge. I Italia hyller en hel by tørrfisken fra nord. Folk over hele verden spiser sushi fra vår kystlinje, mens her hjemme jubler vi for Pizza Grandiosa og fredagstacoen!
Slik – har vi formulert oss for å skape oppmerksomhet om sjømat og sjømatens rolle.

Du er velkommen til å delta på arrangementet i No1. Sportsbar i Arendal.

Fra klokken 16 serveres det sjømat, mens vi fra klokken 16:30 til 18 byr på både mat og prat i mange former – også i en videostrøm som du kan se på din mobil eller PC.

Disse er med:
• Linda Granlund, divisjonsdirektør folkehelse og forebygging Helsedirektoratet: «Hvor bra er sjømat?»
• Trym Eidem Gundersen, direktør Norden i Norges Sjømatråd: «Så mye sjømat spiser nordmenn»

Debatt ledet av Carina Olset Hovda, debattleder, Corporate Communications – med følgende deltagere:

• Olve Grotle, stortingspolitiker Høyre
• Kristina Hansen, statssekretær for Arbeiderpartiet
• Herman Søndenaa, bysekretær for byutvikling Oslo, MDG

Arrangør: Sjømatorganisasjonene
Sjømat Norge, Fiskebåt, Norges Fiskarlag, Norsk Villfisk, Norges Råfisklag, Sildelaget og Pelagisk Forening