Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
28.11.2017

By-elever på fiskeskole

Krabbe, tare og skjell

750 elevene og lærerne fra fjerde, sjette og niende klassetrinn har blitt introdusert for kunnskap og smak fra havet. Trondheimselevene har deltatt på Den kulturelle skolesekkens formidlingstilbud «Velkommen av havet – historien bak smaken».

By-elevene har i varierende grad erfaringer knyttet til sjø og hav og dagsopplegget ved Vitenskapsmuseet i Trondheim når derfor et stort og interessert publikum.

Om ambisjonen

Poenget med formidlingstilbudet er nettopp at elevene selv skal videreutvikle bruken av marine ressurser, gjennom å gjøre seg kjent med hvilke arter vi har i våre nærområder, hvorfor artene trives her, hvordan de er brukt tidligere og i dag, og hvordan de kan brukes i framtida. Matfatet i havet er en viktig del av vår natur og kulturarv, og en av våre viktigste ressurser for framtida.

Interesserte elever

-Mange av elevene sitter med interessante erfaringer, betraktninger og kunnskap, og kommer med gode spørsmål som utfordrer oss som fagpersoner og formidlere videre. Bidragene fra flere mastergradsstudenter innen marin biologi fra NTNU og dyktige kokker bidrar til «friske blikk» og «nye smaker», sier Kari H. Bachke Andresen som står bak arrangementet.

Hun har gjennomført formidlingsopplegget i samarbeid med en rekke partnere over flere år nå og nådd mange tusen elever med entusiastisk formidling av hav, smak og kystkultur både i Trondheim og ellers i Trøndelag.

Hun forteller at ivrige elever også forsynte seg godt av fritert fingertare og kamskjell tartar.

Les mer om årets arrangement hos NTNU Vitenskapsmuseet. (ekstern link)