Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
17.01.2014

Beste stand i Stavanger

Sett Sjøbein gjø det igjen

Nok en gang har sjømatnæringen fått oppmerksomhet for sin stand på de årlige utdanningsmessene langs kysten. I Stavanger ble Sett Sjøbeins stand premiert som den beste etter avstemning blant deltagerne.

-Fiskarlaget gratulerer våre dyktige kolleger for måten de klarer å markere næringen, sier fiskarlagsleder Kjell Ingebrigtsen.

Fra midten av januar til slutten av februar de siste årene har de ansatte i rekrutteringsprosjektet Sett Sjøbein reist kysten rundt for å delta på yrkes- og utdanningsmessen «Ta Utdanning» som arrangeres i en rekke byer. Rekrutteringsprosjektet har siktet seg inn mot messene som en arena der ungdom søker informasjon om yrkesvalg, og ved flere tidligere anledninger har sjømatnæringens stand blitt honnorert med priser for beste stand.

Aktøer som jobber med marin rekruttering inviteres til å stå på en felles stand, for samlet å profilere yrker og utdanninger relevante for sjømatnæringen. Startskuddet for årets messeturne gikk i Stavanger 13. og 14. februar, der standen var godt rustet med et høykompetent, allsidig og engasjert mannskap, melder Sett Sjøbein på sitt eget nettsted.

På standen stilte en rekke aktøer fra ulike deler av sjømatnæringen for å bidra til å vise allsidigheten i næringen for deltagerne på messen. Rygjabø videregående, som tilbyr VG1 Naturbruk, VG2 Fiske og fangst og VG2 Akvakultur, stilte med eget akvarium. De besøkende ungdommene var svært nysgjerrige etter å vite mer om fiskene i akvariet, og både lærlinger og lærere fra skolen fortalte engasjert om både fisken i vannet og skolens tilbud. De som var spesielt interesserte i å vite mer fikk dessuten mulighet til å melde seg på en blåtur til Rygjabø for å lære mer og se seg rundt på skolen.

Skretting stilte også i år med et solid lag. En automasjonslærling i bedriften utfordret en gjeng ungdommer til å smake Skrettings laksefôr. Etter en smaksprøve var det ingen som ville bytte ut lødagssnopet med pellets, men de var enige om at det måtte ligge mye arbeid bak å søge for sunt og godt fôr til laksen som skal bli sushi.

Skretting serverte messedeltagerne både sushi og informasjon om alle de ulike yrkesgruppene som er involvert fø sushibiten kan serveres.
Fisker Finn Alvestad, fra Fiskarlaget Vest, var også deltager på standen og bidro med sin erfaring til å vise frem fiskeryrket for utdanningssøkende unge.

På standen viste også Kristin Haver Sevheim ved Fiskerifaglig Opplæringskontor i Rogaland film og arrangerte konkurranse, og svært mange stoppet opp for å svare på spøsmålene i håp om å vinne en Ipad, forteller Sett Sjøbein.

Messen ble holdt over to dager og Sett Sjøbein melder at det ble gjort en stor innsats for å spre det marine budskap både av de som er med på bildet til denne saken og andre.
På bildet ser du bak fra venstre Stein Mathisen (rektor ved Rygjabø vgs.), Stian Lernes (Sett Sjøbein), Kristin Haver Sevheim (FFOR), Marie Oftedal (lærling Ewos), Mads Martinsen (Skretting), Lovise Otterlei (Sett Sjøbein) og Bente Linn Hettelid Johansen (lærling Rygjabø vgs.)

I forkant av messa har Sett Sjøbein laget to filmer fra fjorårets messer. Se filmene her: 

Messe nær deg?
«Ta Utdanning» holdes en rekke steder i januar og februar. Fiskarlagsleder Kjell Ingebrigtsen sier han oppfordrer aktøer i næringen til å slutte opp om messene. Han oppfordrer også ungdom om å benytte seg av muligheten til å få et inntrykk av sjømatnæringen gjennom å oppsøke informasjon på messene om de ulike yrkesvegene næringen åpner for.

De kommende ukene deltar Sett Sjøbein når messen holdes følgende steder:

  • Bodø 20.-21. januar
  • Tromsø 23.-24. januar
  • Ålesund 27.-28. januar
  • Trondheim 30.-31. januar
  • Kristiansand 3.-4. februar
  • Oslo 11.-12. februar
  • Kirkenes 13. februar
  • Bergen 18.-19. februar