Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
21.09.2020

Bakke-Jensen ny fiskeridirektør

Utnevnt i statsråd

Frank Bakke-Jensen (H) ble i statsråd i dag utnevnt til ny fiskeridirektør.

Bakke-Jensen er i dag forsvarsminister og stortingsrepresentant, og skal fortsatt ha disse rollene inntil videre. Han overtar derfor ikke umiddelbart når nåværende fiskeridirektør Liv Holmefjords andre åremålsperiode er over i september.

Utnevnelsen er en åremålsbeskikkelse for seks år, og på regjeringens nettsider mandag opplyses det at Bakke-Jensen tiltrer stillingen fra det tidspunkt departementet bestemmer.

– Jeg har store, viktige saker å gjennomføre som forsvarsminister, og nå er min kapasitet fullt og helt konsentrert om forsvarspolitikk. Samtidig er jeg fra Båtsfjord, og sjømatnæringen er en del av mitt dna. Det kommer en dag da jeg ikke lenger er statsråd, og da ser jeg frem til å bruke krefter på fiskerinæringen. Jeg har et brennende engasjement for kysten, sjømatnæringen og lokalt næringsliv, sier Bakke-Jensen i en pressemelding mandag.

Bakke-Jensen har vært stortingsrepresentant siden 2009, og har vært Høyres fiskeripolitiske talsperson. I slutten av 2016 ble han utnevnt som EØS- og EU-minister, før han i 2017 ble forsvarsminister. I perioden 2007–2009 var han ordfører i Båtsfjord. Tidligere i sin karriere har han drevet eget selskap i Båtsfjord og vært både kommune- og fylkestingsrepresentant. Han har utdannelse innen elektronikk for skipsflåten, i tillegg til videreutdanning fra Universitetet i Tromsø og Forsvarets høgskole.

Direktør for Statistikkavdelingen i Fiskeridirektoratet, Per Sandberg, blir konstituert som fiskeridirektør inntil en vikar er ansatt.