Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
31.08.2017

Åpner Fisketorget

Oslo i dag

Oslo Fisketorg Pipervika holder åpningsmarkering i ettermiddag. Norges Fiskarlag deltar under den offisielle markeringen av stasbygget som huser både utsalg og serveringslokale.

Hjertet i det nye huset på kaikanten ved Aker brygge er den store fiskedisken der sesongens fisk og annen sjømat blir tilbudt. Oslo Fisketorg Pipervika har også et spiseri, der maten er basert på tilgjengelighet og sesongens råvarer.

Historien

Arbeidet med å realisere prosjektet har pågått i en årrekke. Bakgrunnen for ønsket om et slikt bygg ligger i historien. Et kongelig privilegiebrev fra tidlig på 1500-tallet slo fast at byens borgere så vel som kirken har rett til å fiske i fjorden. Fiskerne solgte direkte fra båtene som lå i Pipervika. Til langt ut på 1800-tallet var det en tradisjon med løpegutter som ble sendt ut i byens forsteder for å rope ut dagens fangst. I 1860 ble det satt opp en brygge med basseng for småbåter i Pipervika. På den måten kom fiskehandelen inn i mer ordnede forhold.

Nåtid

Fra tirsdag til lørdag kan Osloborgere sikre seg nyfanget fisk og reker direkte fra fiskebåtene som ligger ved Rådhusbrygga. Denne handelen vil fortsette også etter at Oslo Fisketorg Pipervika åpner. Utvalget vil likevel være bredere og åpningstidene lengre ved fisketorget, meldes det på fisketorgets nettsted.

Det nye glasshuset på Rådhuskaia er 300 kvadratmeter og har kostet omlag 40 millioner. Fisketorget har hatt åpent siden 19. juni.

Åpningen

Seniorrådgiver Knut Eriksen deltar på vegne av Fiskarlaget under den offisielle åpningsmarkeringen for nærmere 300 innbudte gjester ved fisketorget.

– Jeg er imponert over hvor fort prosjektet har gått det siste året og jeg både gleder meg til å se bygget og til å delta under åpningsmarkeringen, sier Eriksen.

Under åpningen torsdag skal det blant annet settes opp et eget telt ved siden av bygget for å få plass til alle de inviterte gjestene.

Se 3D-animasjonen av bygget her.