Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
08.04.2015

Anton Leine er død

Æresmedlem i Fiskarlaget

Æresmedlem Anton Leine i Norges Fiskarlag døde 5. april. Leine er fra Herøy i Møre og Romsdal.

Anton Leine ble utnevnt til æresmedlem i Norges Fiskarlag på landsmøtet i 1998. Bakgrunnen for utnevnelsen var en lang rekke tillitsverv i fiskernes organisasjoner.

Han var medlem av landsstyret i 12 år fra 1976-1988, og fra 1985 var han også nestleder i organisasjonen. Han ble oppnevnt som medlem av salgsutvalget i Norges Sildesalgslag da de tre salgslagene innen pelagisk sektor ble slått sammen. I perioden frem til sammenslåingen hadde han en rekke tillitsverv både i makrell-laget og i feitsildlaget.

Han representerte Fiskarlaget i fiskeriforhandlinger med både Russland og Island i ti år og var også fast representant til Fiskeridirektørens rådgivende forsamling, Reguleringsrådet.

Anton Leine var også styremedlem i Norges Fiskeriforskningsråd, Havforskningsrådet og i Garantikassen for fiskere.

-Respektert

-Anton Leine var en respektert og godt likt tillitsmann, sier generalsekretær Jan Skjærvø, som samarbeidet med Leine i flere sammenhenger ettersom Skjærvø var daglig leder i Garantikassen da Leine satt som styremedlem der og deretter var Skjervø kontorsjef i Fiskarlaget mens Anton Leine var nestleder i organisasjonen.

-Våre tanker går til hans familie og vi lyser fred over hans minne, sier Jan Skjærvø.

Anton Leine ble født på skuddårsdagen i 1928. Han gravlegges i hjemkommunen fra Herøy kirke fredag 10. april.