07.02.2024

Amalie Holm inn i styret

Ålesund og Sula

Årsmøtet til Ålesund og Sula Fiskarlag har hatt valg og Amalie Holm (24) er lokallagets første kvinnelige styremedlem. -De klinket like godt til og ga henne vervet som nestleder, rapporterer Janita Arhaug.

-Vi gratulerer Amalie Holm som ny nestleder i Ålesund og Sula Fiskarlag. 24-åringen vil nok bidra til å få litt fres i medlemsarbeidet, melder den daglige lederen i Sør-Norges Fiskarlag.

Amalie Holm er fisker på tråleren «Molnes» i rederiet Nordic Wildfish og stortrives på sjøen.
Janita Arhaug forteller at Amalie er en engasjert fisker som tar ansvar for egen framtid i fiskerinæringa ved å være organisert, søke ny kunnskap og dele sine meninger.

Bilde fra årsmøtet. Foto: Janita Arhaug, Sør-Norges Fiskarlag

I bildet (over) fra årsmøtet ser vi at den nye nestlederen kunne delta i årsmøtet, til tross for at hun var på havet. Midt på møtebordet ser du en pc med bilde av Amalie. Hun var med via Teams, direkte fra arbeidsplassen sin. «Molnes» var da på vei til land for å losse, mens uværet herjet på sjøen.

Amalie Holm ble også valgt som utsending til årsmøtet i Sør-Norges Fiskarlag i oktober. I 2022 ble Amalie for øvrig også valgt inn i styret til fiskesalgslaget Surofi, som representant for Sjømannsforbundet.

Faksimile fra Fiskeribladet:

Til Fiskeribladet fortalte Amalie Holm i 2021 om drømmen som gikk i oppfyllelse da hun fikk seg jobb som fisker.

Styret i Ålesund og Sula Fiskarlag ble valgt enstemmig av årsmøtet.

Det nye styret er sammensatt av disse tillitsvalgte:

Leder: Terje Ekornåsvåg
Nestleder: Amalie Holm
Kasserer: Asbjørn Slotsvik
Styremedlem: Svein Giske
Styremedlem: Frank Robert Notøy
Styremedlem: Terje Blomvik