Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
21.08.2018

Alvor og moro på stand

Rekord: 20,41 sekunder

Norges Fiskarlag kombinerer alvor og konkurranse på fiskerimessen. Vi premierer hurtigpåkledning av redningsdrakt og rekorden er på drøye 20 sekunder. Delta på stand T-120.

Norske fiskere har en fantastisk, men også risikoutsatt arbeidsplass. Dette forsøker vi i Fiskarlaget å synliggjøre med å gjenta suksessen fra forrige Nor-Fishing, med hurtigpåkledning av redningsdrakt.

-Redningsdrakta er et livreddende plagg i en krisesituasjon og det er viktig å ha trent på å få den på så fort som mulig. Derfor arrangerer vi en egen aktivitet med nettopp det som formål, forteller messeansvarlig Knut Eriksen.

Under Nor-Fishing i 2016 var det styrmann Christoffer Haugland som vant Fiskarlagets konkurranse. Han fikk på seg overlevelsesdrakten på 20.41 sekund.

Haugland (28) utfordrer og spør nå om det er mulig å få på seg en overlevelsesdrakt på under 20 sekund.

Han fortalte i 2016 at han på det tidspunktet hadde tre år bak seg som styrmann på ringnotfartøyet Østerbris og at de har faste sikkerhetsrutiner om bord. Det holdes månedlige øvelser i tillegg til pålagte rutiner ved mannskapsbytter knyttet til sikkerhet. Han var selv overrasket over hvor fort det var mulig å få på seg drakten.

-Nå håper vi flere vil la det gå sport i dette for drakten kan være avgjørende i en krisesituasjon, sier Knut Eriksen.

Det blir også dagspremier til raskeste påkledningsmanøver. 

-Sjøtrygdelagene er positive til at vi fremmer sikkerhet og har sponset oss med en redningsvester. Dagens raskeste får en splitter ny vest, reklamerer Knut eriksen.

Tar du utfordringen? Stand T-120! 

I år vil du også se at Norges Fiskarlag har gått sammen med Sildesalgslaget og Råfisklaget på «Fiskernes fellesstand». Standen er i det ene av de to teltene som står på friidrettsbanen like ved Trondheim Spektrum.

Onsdag klokken 11.15 kan du også få med deg ledere fra de tre organisasjonene som sier noe om hvorman man i år har valgt å stå sammen på en fellesstand.

Det blir også daglig servering ac matjessild på Sildelagets del av standen.