Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
12.05.2017

Agnforsyningen 75

Årsmøte fredag

Fiskernes Agnforsyning SA markerer fredag at laget er 75 år. Årsmøtet i laget holdes i Tromsø med jubileumsmarkering ved Radisson Blu fredag kveld.

27. september 2016 var det 75 år siden Fiskernes Agnforsyning SA (FA) ble stiftet. Det skjedde på et konstituerende representantskapsmøte på Sortland i 1941.

Det hadde på det tidspunktet blitt arbeidet i meir enn 30 år for å sikre lineflåten i Nord-Norge agn av god kvalitet og til lik pris, uansett hvor fiskerne bodde. Det viktigste grunnlaget for lagets arbeid er agnlova som gir FA enerett på produksjon, transport og omsetning av agn i Nord-Norge og Trøndelag.

Årsmøtet

Jubileumsårsmøtet holdes fredag 12. mai ved Radisson Blu hotell i Tromsø. I tillegg til de formelle årsmøtesakene vil nok spesielt temaene rett før og etter lunsj spesielt oppta delegater og gjester.

Rett før lunsj presenteres jubileumsboka for laget, mens fremtiden er tema etter bespisningen. Styreleder Einar Frismo og administrerende direktør Jan Magne Flaat har ordet når spørsmål om utvidelse eller innskrenking av foretakes drift står på dagsorden. Undertema for saken er:

  • Tromsøanlegget – prosjekt terminaldrift i Tromsø
  • Agnkvoter

Klokken 18 fredag kveld inviterer laget til årsmøtemiddag og jubileumsfest på Radisson Blu i Tromsø.

Norges Fiskarlag er under møtet representert ved fagsjef Joakim Martinsen og daglig leder i Fiskarlaget Nord Jon-Erik Henriksen.