Dette er en arkivert artikkel fra gammel nettside. Formateringsfeil og mangler kan forekomme.
09.06.2017

18 fikk penger

Hjertestartersøknader

Fiskernes Ulykkeskasse (FU) har innvilget 18 søknader om støtte til innkjøp av hjertestartere. Alle søkerne får 5 000 kroner hver.

-Det er svært positivt at vi har fått endret statuttene våre slik at vi nå også kan gi støtte til forebyggende medisinske tiltak ombord og dermed i praksis kan bevilge mer enn 50 prosent av kostnaden ved innkjøp av hjertestarter for fiskere, sier forretningsfører Knut Eriksen i FU etter styremøtet.

Han sier det allerede har kommet nye søknader om støtte og at søknader vil bli behandlet fortløpende.

– Vi anbefaler også fiskerne å benytte Fiskarlagets medlemsfordel ved kjøp av hjertestarter, sier Knut Eriksen.

Medlemsfordel i Fiskarlaget

Norges Fiskarlag har med bakgrunn i Ulykkeskassens endringer av statutter tilrettelagt for en ny medlemsfordelsavtale om hjertestartere.

– Vi har forhandlet frem en avtale som gjør at våre medlemmer får kjøpe hjertestarter til 8 500 kroner fra Trygg Partner, sier generalsekretær Otto Gregussen.

Alle fiskere som har levert fisk via salgslag er berettiget til å søke FU om støtte til innkjøp av hjertestarter og det betyr at den reelle kostnaden blir på 3 500 kroner når støttebeløpet blir refundert fra FU.

Slik gjør du det

Gå inn på hjemmesiden til Fiskarlaget og søk om dekning av innkjøp og kurs via skjemaet du finner under Fiskernes Ulykkeskasse. Samme skjema brukes til søknad om støtte til kurs med inntil kr. 5.000 i bruk av hjertestarter.

Fiskarlagets medlemmer tar direkte kontakt med Trygg Partner for å gjøre avtale om kjøp av hjertestarter. Man blir fakturert med 8 500 kroner, samt moms. Deretter søker du om å få refundert penger fra FU. Klikk her for informasjon og søknadsskjema til FU.

– Vi er fornøyd med å kunne tilby våre medlemmer en medlemsfordelsavtale om et så viktig hjelpemiddel om bord, og håper våre medlemmer vil benytte kjøps, – service og opplæringsavtalen vi har forhandlet frem med Trygg Partner, sier generalsekretæren.

· Les informasjonsark om hjertestarteravtalen for flere detaljer (under)

Fiskarlagets medlemmer kan også kjøpe førstehjelpsutstyr via Trygg Partners nettside til rabatterte priser.

Kontaktinformasjon til Trygg Partner:

Kontaktinfo Fiskernes ulykkeskasse: