24.10.2016 08:40
Forhandler denne uken
Tariffseksjonene
Forhandler denne uken
Øyeblikksbilde fra Båteierseksjonens forhandlingsrom under en av de tidligere forhandlingene i Geiranger.
Foto: Jan-Erik Indrestrand

Tariffseksjonene i Fiskarlaget forhandler denne uken om justeringer og tillegg til Fiskerioverenskomsten.

Tarifforhandlingene er hovedvirksomheten til Fiskarlagets tariffseksjoner; Mannskapsseksjonen og Båteierseksjonen.

Det legges ned relativt store ressurser i forhandlingene, der hver av partene stiller med 10 til 12 godt kvalifiserte og kunnskapsrike fiskere. Disse er rekruttert slik at begge parter har fagfolk med god kompetanse innen alle driftsformer som reguleres av Fiskerioverenskomsten.

Tarifforhandlingene mellom partene holdes vanligvis hvert andre år. Slik har det vært siden starten, med unntak av i fjor. Da gjorde man et forsøk med tre år mellom tarifforhandlingene. Tilbakemeldingene fra seksjonenes medlemmer, gjør at man nå vurderer å gå tilbake til toårsintervaller.

Det er 23. gang siden tariffseksjonene ble opprettet i 1971 at det holdes ordinære tarifforhandlinger. Tradisjonen tro, har de også i år valgt Union hotell i Geiranger som arena for diskusjonene. Deltagerne er samlet ved hotellet fra søndag 23. oktober og det er lagt inn tid frem til 28. oktober med å få forhandlingspunktene sluttført.

Endringene det blir enighet om i forhandlingene vil bli en del av Fiskerioverenskomsten fra det påfølgende året. Det vil si at endringene trer i kraft ved nyttår når den nye tariffperioden starter å løpe.

 

Design og utvikling : Luculentus as - Trondheim